Camping lampor – 5 Campinglampor för varje äventyr

Camping lampa för årets besök i naturen? Att ha rätt belysning kan göra hela skillnaden när du campar.

Oavsett om du behöver ljus för att laga mat, läsa i tältet eller navigera på natten, finns det många campinglampor att välja mellan.

Här är en genomgång av fem olika campinglampor, med fokus på pris och ljusstyrka.

Här är en genomgång av fem olika campinglampor, med fokus på pris och ljusstyrka.

1. Black Diamond Apollo Lantern

Pris: Cirka 700 kr
Ljusstyrka: 250 lumen

Black Diamond Apollo är en kompakt och robust campinglampa som erbjuder imponerande ljusstyrka med sina 250 lumen.

Den är perfekt för att lysa upp ett större område, som en matlagningsplats eller ett tält.

En inbyggd justerbar dimmer gör det enkelt att anpassa ljuset efter behov för denna camping lampa. Den kan drivas med antingen uppladdningsbara batterier eller vanliga AA-batterier, vilket ger flexibilitet för längre turer.

Kolla denna film för inspiration:

2. LuminAID PackLite Nova

Pris: Cirka 400 kr
Ljusstyrka: 75 lumen

LuminAID PackLite Nova är en innovativ, uppblåsbar solcellslampa som är både lätt och vattentät.

Med sina 75 lumen är den inte den ljusstarkaste lampan på marknaden, men den är tillräcklig för basbehov som läsning eller inomhusbelysning i tältet. Dess stora fördel är att den laddas av solen, vilket eliminerar behovet av extra batterier och gör den till ett miljövänligt val.

3. BioLite BaseLantern

Pris: Cirka 1200 kr
Ljusstyrka: 500 lumen

BioLite BaseLantern är en teknologiskt avancerad lampa med smarta funktioner. Med 500 lumen är den extremt ljusstark och kan lysa upp ett stort område.

Den har en inbyggd powerbank som kan ladda dina elektroniska enheter, och den kan kontrolleras via en smartphone-app för att justera ljusstyrka och färg.

Priset är lite högre men den extra funktionaliteten för denna camping lampa kan vara värt det för dem som vill ha lite extra lyx på sin campingtur.

4. Etekcity LED Camping lampa

Pris: Cirka 250 kr för ett tvåpack
Ljusstyrka: 60 lumen per lampa

Etekcity LED Camping Lantern är ett budgetvänligt alternativ för campinf lampa. Den erbjuder en bra ljusstyrka för priset. Med 60 lumen per lampa är dessa lanternor tillräckliga för enklare uppgifter som att navigera runt lägret eller läsa i tältet.

De drivs av AA-batterier och har en lång batteritid, vilket gör dem praktiska för längre campingturer utan tillgång till laddning.

5. Goal Zero Lighthouse 600 Lantern

Pris: Cirka 900 kr
Ljusstyrka: 600 lumen

Goal Zero Lighthouse 600 är en mångsidig och kraftfull lampa med en ljusstyrka på hela 600 lumen.

Den har ett uppladdningsbart batteri som kan laddas via USB eller med en solpanel (säljs separat). Dessutom har den en inbyggd USB-port för att ladda dina enheter. Den justerbara ljusinställningen gör att du kan spara batteri när maximal ljusstyrka inte behövs.

Slutsats

När du väljer en campinglampa är det viktigt att överväga både ljusstyrka och pris, samt vilka funktioner som är viktigast för dig.

Från den kompakta och miljövänliga LuminAID till den teknologiskt avancerade BioLite BaseLantern, finns det en campinglampa för varje behov och budget. Happy camping!